joi, 25 septembrie 2008

emotii de om bun

Saturday March 24, 2007 - 12:04pm

ieri, cand am postat to do list habar n'aveam c'o s'ajung, in aceeasi zi, la un concert cu alifantis & zan, insa dupa cum s-au dat evenimentele de trei ori peste cap, iata'ma's la sala palatului, la gala om bun, cu dubla misie, de pr si de redactor. lume multa, inghesuiala, ma duc in sala, am loc in primul rand, da' dupa ce incepe show-ul ma duc in culise, ca baietii astia stiu niste bancuri foarte misto!

a fost ziua lui ciocu (mircea vintila) ieri. doamne ce toanta sunt!, daca nu ma duceam la spectacol as fi uitat complet sa'l sun, nici nu stiam in ce zi suntem, de fapt, doar ca e vineri si ca ploua. spectacolul a'nceput cu corul folkistilor alifantis, baniciu, ducu bertzi, ada milea, andries, vladi cnejevici, socaciu, seicaru, pitis si mircea vintila. au cantat trei piese, cred ca una dintre ele era vanare de vant (halal reporter ce mi's!), dupa care i-au cantat la multi ani lui ciocu, si s-a ridicate tot publicul in picioare, sectoare si balcoane, si au cantat la unison! a fost extrem de impresionant si statea acolo, pe scena, inconjurat de prietenii lui si mii de oameni cantau pentru el, si avea zambetul ala bun si dulce si cald al lui, insa fara urma din ironia fina ce'l caracterizeaza. mi'a fost mai drag ca niciodata!

in culise, zambete si povesti. sorin voinea, claparul de la zan, ii povesteste lui virgil popescu despre ce poate sa faca un computer in ziua de azi.. "ma, asta'ti face si cafeaua la usb. serios, programezi la ce ora vrei sa ai cafeaua gata, fierbinte". virgil si cu mine protestam, fiindca ni se pare ca piere toata placerea tabietului matinal, dar sorin zambeste din coltul gurii: "paaai, mie nu de la cafea imi vin placerile" :)

surpriza serii a constituit-o "o tanara speranta a muzicii folk", asa cum l-a prezentat baniciu pe nicu covaci. nicu trecuse pe-acolo dimpreuna cu nelipsitul ionut contras si poc! s-au decis ei sa intre si nicu in spectacol. supriza a fost foarte misto, covaci a ridicat sala in picioare cand a intrat.
desi nu era in planul initial, alifantisul si zanii au prestat si ploaie in luna lui marte (dap, asta e genul ala de coincidente ce ma guverneaza pe mine) si piata romana si au mai cantat si tango-ul pe care am ramas sa-l fredonez chiar si-acum.. tre sa mi'l scoata ceva din minte!!! iaca!



ole!

Niciun comentariu: