luni, 15 decembrie 2008

carti si carticele


Saturday April 14, 2007 - 11:30pm


primele au fost cartile cartonate, cu pisoiasul tumba ("tumba pe lume'abia ivit/s'o cunoasca a pornit") si capriorul bitza ("ia te uita, bitzule/ti-au crescut cornitele"), mai tin minte si azi versurile!


au urmat cartile autorilor rusi, majoritatea cu hard cover. cartea portocalie, pierduta, cu cinci povesti cu animale, mai tin minte doar ca una era cu un tigru, vaska, alta c'o vulpe, si parca alta si cu doi lupi, frati. tot din seria autori rusi a mai fost cartea cu lumea circului, "poftiti in arena!"


singur pe lume, ispirescu si fratii grimm, povesti nemuritoare (din colectie bpt), legendele olimpului, povestiri istorice. ah, si cartea aia... cum ii zicea? povestea aventuroasa a buratinei, o papusa fetita din lemn, pe care, alaturi de buratino, au vrut s'o fure niste oameni rai iara buratino/pinocchio a salvat'o!


alice in tara minunilor, muc cel mic, printul fericit, povestile lui andersen si ale lui vladimir colin, dar si istorisirile lui bajenaru, cismigiu & co, aventurile lui habarnam, ciresarii - mai tine minte cineva filmul "aripi de zapada" cu muzica alifantisului?

Niciun comentariu: