Sunday April 29, 2007 - 05:56pm
treaba'i simpla. iei niste peste. file, sa nu te'ncurce la oase. de ton, ca e usor de pacalit cu arome.
tai bucati cam cat o carte de joc. le trantesti intr'o oala (poate sa fie si portocalie, pestele nu zice nimica). peste peshte, deci, pui niste frunze de dafin (daca's proaspete e si mai bine), niste piper de macar doua culori (alb si verde am pus eu), sare ca'n bucate, un pic de miere (da' un pic, numa!) usturoi (o haita de catei, asa), suc de la lamaie si pe urma arunci si jumatate de lamaie stoarsa taiata in bucati, dar nu prea mici sa fie bucatile, cateva stafide (nush de ce, m'am impiedicat de ele), ulei de masline si cam doua cepe respectabile si rosii, taiate, cum altfel?, solzisori, si mai arunca si vinul ala alb, cat ti-a mai ramas in sticla, asa pret de un pahar, nu mai mult. restul poti sa'l bei! despre cuisoare'am zis? daca ai, bate si doua cuisoare in amestec, sa fie!
lasa grozavia la frigider pret de vreo doo ore, asa, nu prea mult, sa nu uite pestele de sine. intre timp incalzeste cuptorul de numa', sa duduie de fierbinteala. dupa doua ore, scoate ceapa, ca mai avem treaba cu ea. oala pune'o la cuptorul cel fierbinte, pune intr'insa si'o cana cu apa, da focul mic mic. las' acolo cam juma de ora, daca nu si mai putin.
ceapa ametita scoate'o, scurge'o si frige'o'n teflon, fara grasime, doar cat sa fie rumenita nitelus.
dupa ce ai fiert la cuptor pestele'n suc propriu, ia-l de-acolo, scurge'l si'apoi frige'l la tigaie, tot teflon, tot fara grasime. asezi bucatile in farfurie, nitelus imprastiate, dimpreuna cu orez (nu suporta alta garnitura) si solzii de ceapa. pe deasupra pui nitel sos din oala de la inceput si mai pui un dram de lamaie. si gata. poti sa pui si niste sos de soia daca nu poti al'fel, ori un sos de tomate mai iute, sa te piste la limba!
sony zice ca e bun.
PS daca ai un pic de somon afumat poti pune si dintr'acela in oala. da' nu mult.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu